środa, 21 grudnia 2011

Strugana

Składniki

Wołowina bez kości
cebula
śmietana
olej lub oliwa
sól,pieprz



Przygotowanie

Kawałek wołowiny włożyć do zamrażalnika.Kiedy będzie bardzo twardy(mocno zamrożony),kroić a raczej zestrugiwać mięso ostrym nożem na cienkie płaty.W rondlu rozgrzać olej lub oliwę,wrzucić do niego posiekaną cebulę,a na to,posolone i popieprzone mięso.Kiedy mięso osiądzie,wlać śmietanę,i mieszać,aż sos zgęstnieje,okoł 10 minut.Podawać z makaronem,ryżem lub pieczywem.Można posypać  po wierzchu natką pietruszki,koperkiem,dodać kukurydzy,groszku jak kto lubi, i zajadać.Radzę spróbować,bo warto.

Przepis wygląda może mało zachęcająco,ale naprawdę warto spróbować go zrobić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz