środa, 14 grudnia 2011

Zupa gulaszowa -M-

Składniki


- 80 dkg łopatki
- 20 dkg boczku
- 1 duża cebula lub 2 małe
- 2 czerwone papryki
- 1 pomidor (bez skórki)
- 1 średnia marchew
- 1 mała pietruszka
- kawałek selera
- 1 rosołek z kury
- koncentrat pomidorowy (polecam pudliszki)
- śmietana 30%
- mąka
- przyprawy: majeranek (duża ilość), papryka słodka i odrobina ostrej, pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, vegeta.






Przygotowanie


Cebule pokroić w krążki przyprawić solą, pieprzem oraz papryką i podsmażyć na patelni, następnie tak samo postępujemy z resztą składników: mięso, boczek i papryki kroimy w kostkę przyprawiamy i osobno podsmażamy. (wszystkie składniki podsmażamy osobno!). Pomidora obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do reszty składników.
Wszystko zalać wodą. Dodać obraną marchew, pietruszkę oraz seler. Przyprawić wymienionymi w składnikach przyprawami oraz wrzucamy jedną kostkę rosołową.
Na koniec dodajemy trzy łyżeczki koncentratu pomidorowego oraz zagęszczamy śmietaną i mąką.

Podawać z chlebkiem :)
Zupka wychodzi naprawdę pyszna :)

SMACZNEGO :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz