piątek, 2 grudnia 2011

Makaron z warzywami z serem

Składniki

Makaron 500 gram świderki, kokardki najlepiej w tym sie sprawdza
wegeta, maga,
marechewka 8 sztuk większych
pietruszka biała 3 sztuki duze
seler tez z połowa wiekszego
pora
cebula
olej
ser zółty z 30 deko moze byc więcej
czosnek




Przygotowanie

Makarn gotujemy na aldente (nie za twardy zeby był ani za miękki), wszystkie warzywa obieramy kroimy w mała kosteczke i na olej, najpierw marchewka pietruszka seler bo najtwarsze, potem na koncu cebula czosnek i por. Dodajemy wegete mage podczas smazenia, ładnie podrumienione gdy juz jest dorzucamy makaron na patelnie (woka) najlepiej bo jest największy i na wierzch ser (w kostke lub zetrzec na grubym oczku lub pokroic w drobne paseczzki) po wierzchu serem i chwile mieszamy.

Wspaniałe danie moze stac w lodówce gdy wszystkiego nie zjemy,  nawet do  nastepnego dnia podgrzewamy w piekarniku lub mokroweli i znowu jak świezo zrobione.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz