wtorek, 13 grudnia 2011

Ciasto bananowo-marchewkowe

Składniki

260g mąki
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
1/2 łyżeczka
1 łyżeczka
cynmonu
1/2 łyżeczki imbiru
1 łyżeczka przyprawy do piernika
120g cukru
90g posiekanych orzechów

3 jajka -lekko ubite
3 banany
200ml oleju (lub oleju i oliwy po 100ml)
4 średniej wielkości marchewki (ok.300g) starte na tarce, niezbyt grubo.
marchewka oczywiście surowa.



Przygotowanie

piekarnik nagrzać do temp. 160stopni;
blaszkę wysmarować masłem i posypac bułką (wielkość ok.24cm)

suche składniki wymieszac w miseczce, następnie dodać resztę składników, dokładnie wymieszać i przełożyć do blaszki.
piec 1h 25min.

po upieczeniu można posypać cukrem pudrem, albo polać słodkim sosem tofi.

smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz