sobota, 31 grudnia 2011

Piernik bez pieczenia

Składniki

80-90 dkg piernikow
25 dkg nugatu migdalowego
sloik "duzy" konfitur wisniowych
1/3 szkl soku wisniowego
15 dkg polewy czekoladowej (mozna gotowej)
1/3 szkl smietanki



Przygotowanie

Pokruszyc pierniczki, konfiture podgrzac i przetrzec przez sitko odlac okolo 1/2 szkl reszte wlac do piernikow,dodac sok  oraz nugat migdalowy zmiksowac na gladka mase.
Polewe przygotowac tak jak zalecane na opakowaniu lub wasna jesli mamy dobry przepis wymieszac ze smietanka. Mala tortownice wylozyc folia rozprowadzic pol masy piernikowej na to polewa i druga czesc masy piernikowej, schlodzic przez kilka godzin, posmarowac tort reszta konfitury i posmarowac polewa czekoladowa wg wlasnego przepisu udekorowac mozna orzechami lub wedlug gustu.djecie wkrotce....

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz