Składniki
200 gram nie kwaśnego mielonego twarogu
200 gram czekolady mlecznej { lub pół na pół z gorzka}
1\4 szklanki miodu
1 łyżka likieru amaretto lub innego alkoholu
pół szklanki płatków migdałowych
200 gram roztopionej czekolady do obtocznia
25 dkg migdałów do dekoracji
Przygotowanie
Twaróg zmiksować z płynnym miodem dodać roztopioną { w kąpieli wodnej}
czekoladę .Dodać likier i płatki migdalowe ,w miejsce likieru możemy dodać zapach migdałowy i trochę spirytusu.Masę włożyć do lodówki na 3-4 godziny.
Wyjąć ,formować małe kulki {wielkości orzecha włoskiego} obtaczać w czekoladzie { nie gorącej } wykładać na kratkę dekorować migdałem.
W lodówce można przechowywać do siedmiu dni ,
Jeśli dacie radę ich nie zjeść wcześniej ////ha ha
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz