środa, 21 grudnia 2011

sernik

Składniki


Ciasto:




1 kostka margaryny




3 żółtka




3/4 szklanki cukru




½ szklanki gęstej śmietany




1 łyżeczka proszku do pieczenia




1 cukier waniliowy




3 szklanki mąki




 




Masa serowa:




ok 1 kg twarogu mielonego




3 żółtka




3/4 szklanki cukru




½ litra mleka




1/2 szklanki oleju




1 cukier waniliowy




1 budyń śmietankowy




sok z ½ cytryny


 









Przygotowanie

Przesiana mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i posiekać nożem margarynę, dodać resztę składników. Ciasto zagnieść i wyłożyć spód i boki foremki (25/40)
Włączyć piekarnik aby nagrzał sie do temperatury 180-200 o C.
Miksować zmielony ser dodając cukier, żółtka, budyń, sok a potem mleko i olej.

Masa serowa wydaje się być rzadka,ale tak powinno być. Wylać ja na ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika na 45-60 minut.  Po tym czasie wyjąć ciasto i pozostawić do ostygnięcia .

Po wystygnięcu robie polewę czekoladową.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz