Składniki
2 SZKLANKI MĄKI
SZKLANKA CUKRU
4 JAJA
PO ŁYŻECZCE PROSZKU DO PIECZENIA I SODY
PÓŁ SZKLANKI OLEJU
SZKLANKA POSIEKANYCH ORZECHÓW WŁOSKICH
3 DUŻE WINNE JABŁKA
Przygotowanie
JAJA UBIĆ Z CUKREM, STARANNIE WYMIESZAĆ Z MĄKĄ, SODĄ I PROSZKIEM. NADAL MIESZAJĄC, CIENKIM STRUMYKIEM WLEWAĆ OLEJ. GŁADKIE CIASTO DOKŁADNIE WYMIESZAĆ Z ORZECHAMI I POSIEKANYMI JABŁKAMI. PRZEŁOŻYĆ DO NATŁUSZCZONEJ I POSYPANEJ BUŁKĄ TARTĄ FORMY. WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 200 STOPNI I PIEC OKOŁO 30 MIN. CIASTO NAPRAWDE JEST BARDZO PYSZNE A CO NAJWAŻNIEJSZE - SZYBKIE DO ZROBIENIA
POLECAM!!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz