wtorek, 10 stycznia 2012

Tort Princessa

Składniki

Biszkopt:
6 jaj
1 szkl. cukru
1,5 szkl. mąki

Masa :
0,5 l. śietany tortowej
2 śietanfixy
2 łyżki cukru pudru
2 wafelki princessa kokosowe
puszka ananasów

Poncz:
100 ml. alkoholu
sok z puszki ananasa





Przygotowanie

Biszkopt:
Białka ubić z szczyptą soli, dodać cukier dalej ubijać.
Gdy cukier się rozpuści dodać żółka, wymieszać łyżką, następnie mąkę i delikatnie połączyć skłdniki.
Przelać do forny i piec w 180oC około 40 minut.
Po wystudzeniu przekroić na trzy warstwy.

Masa:
Śmietanę przelać do wysokiego naczynia, ubijać mikserem dodać cukier oraz pokruszone wafelki, ubijać, następnie dodać drobno pokrojonego ananasa i na koniec śmietanfixy.

Przestudzony biszkopt nasączyć ponczem i przeożć masą, udekorować wg uznania:) to moja wersja na pierwsze urodziny mojej najmłdszej cóeczki Majki.


Prosty i pyszny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz