niedziela, 29 stycznia 2012

Sałatka z kiełkami i selerem marynowanym

Składniki

4 spore marchewki

puszka groszku

puszka czerwonej fasolki

puszka kukurydzy

5 jajek na twardo

2 małe jabłka albo 1,5 dużego

4 spore ogórki marynowane albo kiszone

słoiczek marynowanego selera

3/4 puszki kiełków sojowych

5 łyżek majonezu

3 łyżeczki musztardy sarepskiej

sól, pieprz





Przygotowanie

Marchewkę obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie (odradzam kupienie gotowej w słoiczku ze sklepu, jest zbyt miękka, rozciapuje się podczas mieszania i wychodzi różowa niezbyt apetyczna breja).
Jajka, ogórki, jabłko pokroić w kostkę. Wymieszać z pozostałymi składnikami, przyprawić i schłodzić. Kiełki sojowe można pokroić na krótsze kawałki.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz