wtorek, 17 stycznia 2012

Frykas z kurczaka z pieczarkami i groszkiem

Składniki

Składniki
600 g piersi kurczaka
200 g pieczarek
1 puszka zielonego groszku
1 szklanka śmietanki UHT
3 łyżki siekanej natki pietruszki
1 cebula
½ kostki masła
2 łyżki mąki
1/3 szklanki białego wytrawnego wina
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
ugotowany ryż



Przygotowanie


Kurczaka i pieczarki pokroić w plastry i obsmażyć na maśle z dodatkiem cebuli pokrojonej w piórka i groszku. Dodać mąkę, zasmażyć i rozprowadzić białym winem. Dusić ok. 2 minut, dodać śmietankę i gotować do momentu powstania kremowego sosu. Dodać pietruszkę i przyprawy. Podawać z białym ryżem.

Przepis zaczerpnięty ze strony
http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepis_0-0-4658_frykas-z-kurczaka-z-pieczarkami-i-groszkiem-.html

Zdjęcie oryginalne


Moje wykonanie:


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz