poniedziałek, 23 stycznia 2012

biszkopt z masąjogurtową

Składniki

Biszkopt z 6 jajek ( na pewno każdy ma swój sprawdzony przepis).

Masa:
3 jogurty brzoskwiniowe  (najlepiej Jogobella),
2 galaretki brzoskwiniowe,
puszka brzoskwiń,
3 łyżeczki żelatyny,
0,5 l kremówki,



Przygotowanie

Do jogurtów wsypać na sucho 2 galaretki i wymieszać.
5 łyżek soku z brzoskwiń wymieszać z 3 łyżeczkami żelatyny, gdy napęcznieje, podgrzać i gorące wlać do jogurtów,cały czas mieszając, podgrzewać na małym ogniu tak długo, aż galaretki się rozpuszczą.
Ostudzić, dodać pokrojone brzoskwinie i ubitą kremówkę, dobrze wymieszać.
Biszkopt przekroić wzdłuż na pół, nasączyć sokiem z brzoskwiń i przełożyć masą.
Na wierzchu polać polewą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz