poniedziałek, 16 stycznia 2012

sałatka z pieczarkami wg Olci

Składniki

paczka makaronu w kształcie ryżu(do kupienia w większych marketach)
1 kg świeżych pieczarek
5 ząbków czosnku
masło(mniej niż połowa kostki)



Przygotowanie

makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oliwy.pieczarki oczyścić i pokroić w drobna kostke następnie usmażyć na maśle,pod koniec przykryć i zostawić na małym ogniu żeby puściły sok.makaron odlać ale nie przelewać wodą.
do pieczarek wcisnąc 5 ząbków czosnku i dodac makaron i kilka łyżek masła  jeżeli masła na patelni jest za mało.chwilę smażyc często mieszając.doprawić solą i pieprzem.
smakuje świetnie na ciepło ale na zimno na imprezach robi furrore!


smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz