niedziela, 15 stycznia 2012

Placki ziemniaczane na drugi dzień

Składniki

Sposób 1


placki ziemniaczane


filet z kurczaka


cukinia


przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, czosnek granulowany, kurkuma


Sposób 2


placki ziemniaczane


jajka


sól, pieprz





Przygotowanie

Rzadko się zdarza, że placki zostają u mnie na drugi dzień, ale jeśli zostają...

Sposób 1: Filet drobno kroję, oprószam przyprawami, dodaję 2 łyżki oleju i odstawiam na kilka godzin. Cukinię myję, kroję w półksiężyce (bez obierania skóry i wydrążania pestek), solę i pieprzę, odstawiam, aż zmięknie. Placki kroję w kostkę.

Na patelni obsmażam kurczaka, dorzucam cukinię i smażę, aż będą miękkie. Wrzucam placki i smażę jeszcze kilka minut.

Sposób 2: Placki kroję w kostkę i wrzucam na patelnię na odrobinę oleju. Czekam aż się zagrzeją. Wbijam jajka tak, jakbym robiła jajecznicę, mieszam wszystko razem, solę i pieprzę. To danie nie ma popisowego wyglądu, ale jest bajecznie smaczne .

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz