Składniki
6 jajekFarsz ziołowy:
3 łyżek mielonego tłustego twarogu, 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego, łyżka posiekanej cebuli, ząbek czosnku, 2 łyżki posiekanych ziół (koperek, natka pietruszki), sól, biały pieprzFarsz curry:
6 żółtek, łyżka łagodnej musztardy, 4 łyżki śmietany kremówki, ½ łyżeczki curry
Przygotowanie
Farsz ziołowy:
Twaróg utrzeć z jogurtem. Dodać posiekaną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Farsz curry:
Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka, przetrzeć przez sitko, utrzeć z musztardą, śmietaną i curry. Połówki jajek wypełnić przygotowanymi farszami, udekorować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz