czwartek, 5 stycznia 2012

Sernik Pani Teresy

Składniki

KRUCHE CIASTO:

1/2 kostki margaryny
4 lyzki cukru
2 szkl. maki
2 jaja
poltora lyzeczki proszku do pieczenia
Z podanych składnikow - zagniesc i wyrobic kruche ciasto

MASA SEROWA:

1 kg bialego sera
1 margaryna
8 jaj
1 szkl. cukru pudru
2 budynie smietankowe
1 lyzeczka proszku do pieczenia
1 lyzka maki ziemniaczanej



Przygotowanie

Margaryne utrzec z 8 zoltkami i cukrem pudrem. Dodac zmielony ser, 2 cale budynie smietankowe (w proszku), proszek do pieczenia, make ziemniaczana.Ucierac. Dodac piane z 8 bialek, wymieszac-wylac na kruche ciasto. Piec 1 godzine w temp.180°C.
SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz