poniedziałek, 16 stycznia 2012

Muffinki z bananami i czekoladą

Składniki

Składniki suche:



30 dag mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
12 dag cukru
szczypta cynamonu

Składniki mokre:



1 jajko
250 ml maślanki
60 ml oleju

Dodatkowo:



tabliczka ulubionej czekolady (ja dałam nadziewaną z alkoholem)
1 duży banan

 


 






Przygotowanie

1. Wymieszać ze sobą wszystkie składniki suche.

2. Wymieszać ze sobą wszystkie składniki mokre.

3. Połączyć składniki mokre z suchymi mieszając niedbale.

4. Foremki do muffinek lekko natłuścić ( nie dotyczy sie papilotek). Na dno każdej foremki kładziemy po jednej łyżce ciasta. Układamy po kostce czekolady. Na to nakładamy kolejną porcję ciasta, by zakryło czekoladę. Banana kroimy na grubsze kawałki i układamy na samym wierzchu muffinek.

5. Pieczemy przez około 25 minut w temperaturze 1800C. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.

Życzę smacznego:)

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz