czwartek, 26 stycznia 2012

Pasta z brydzy i tuńczyka

Składniki


 - 1 op. bryndzy ( 120 g ),
 - 1 puszka tuńczyka w wodzie, - 3 łyżki masła miękkiego,
 - 2 łyżki majonezu gęstego,
 - 1 łyżeczka musztardy ( ja używam "miodowej" ),
 - 1 łyżka soku z cytryny,
 - 1 mała cebulka drobno pokrojona ( niekoniecznie ),
 - pieprz i sól do smaku   



Przygotowanie


Przygotować miskę w której będziemy robić pastę oraz mikser z końcówką miksującą, tzn. z nożykami.Tuńczyka odsączyć z wody i wsypać do miski.Dodać bryndzę, miękkie masło , majonez, musztardę oraz sok z cytryny.Wszystko dokładnie zmiksować.Teraz wsypać cebulkę, jeśli jej użyliśmy i wymieszać łyżką.Dodać pieprz i sól do smaku, znów wymieszać i można już konsumować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz