Składniki
- 1 op. bryndzy ( 120 g ),
- 1 puszka tuńczyka w wodzie, - 3 łyżki masła miękkiego,
- 2 łyżki majonezu gęstego,
- 1 łyżeczka musztardy ( ja używam "miodowej" ),
- 1 łyżka soku z cytryny,
- 1 mała cebulka drobno pokrojona ( niekoniecznie ),
- pieprz i sól do smaku
Przygotowanie
Przygotować miskę w której będziemy robić pastę oraz mikser z końcówką miksującą, tzn. z nożykami.Tuńczyka odsączyć z wody i wsypać do miski.Dodać bryndzę, miękkie masło , majonez, musztardę oraz sok z cytryny.Wszystko dokładnie zmiksować.Teraz wsypać cebulkę, jeśli jej użyliśmy i wymieszać łyżką.Dodać pieprz i sól do smaku, znów wymieszać i można już konsumować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz