poniedziałek, 23 stycznia 2012

pomidorki z mozzarellą pyszne

Składniki


pomidory
ser mozzarella
swieża bazylia
oliwa z oliwek (lub ewentualnie olej)
ocet balsamiczny




Przygotowanie

Pomidory pokroić w plastry, tak samo ser. Na talerzu układać na przemian plastry pomidorka i serka, tak żeby nachodzily na siebie. popruszyc na to "podartą" swieżą bazylią. W szklance wymieszać 2 łyżki octu z 0,5 łyżki oliwy i skropić biało-czerwono-zielone cudo na talerzu.

SMACZNEGO!

Lub mała modyfikacja: /gdy nie musi ładnie wyglądać-wersja tylko dla mnie/:
Pomirody i ser kroje w kostkę, dodaję troszkę drobno posiekanej cebulki. Lekko solę, pieprzę. Dodaję swieżą bazylię i sos oliwowo-octowy j.w. Wszystko razem mieszam w miseczce.

SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz