poniedziałek, 17 października 2011

SCHABOWE zapiekane z pomidorem i serem

Składniki

schabowepomidor ser gouda sól, pieprzzielona pietruszkajajko, mąka, bułka tarta




Przygotowanie

przygotować schabowe: rozbić, posolić i popieprzyćobtoczyć w mące, jajku i bułce tartej następnie usmażyćkiedy schabowe będą już gotowe ułożyć kotlety na patelni, połozyć na każdym z nich po plasterku pomidora i obficie posypać tartym, żółtym serem
przykryć patelnię i zapiec kotlety (pamiętając aby zmniejszyć płomień pod patelnią i pilnować aby się nie spaliły)- gotowe będą kiedy żółty ser pięknie się rozleje:)pod koniec zapiekania posypać je siekaną zieloną pietruszkąi GOTOWE:)
pięknie wyglądają i pysznie smakują:)
jadłam ostatnio takie w gospodarstwie agroturystycznym
i są godne polecenia
proste a jakże smaczne

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz