niedziela, 23 października 2011

Gulasz pikantny z wieprzowiny

Składniki

90 dag chudej wieprzowiny
2 średnie cebule
5 ząbków czosnku
1-2 ostre papryczki  chili
2 puszki pomidorów
1 łyżeczka kminku
1 łyżka suszonego oregano
2 puszki czerwonej fasoli, 
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku  



Przygotowanie

Mięso pokroić w dużą kostkę, przyprawić solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać oliwę. Wrzucić obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane papryczki chili. Smażyć około 6 minut, dodać mięso, pomidory (wraz z zalewą) i przyprawy. Przykryć pokrywką, dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Dodać osączoną z zalewy fasolę. Wszystko wymieszać i zagotować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz