czwartek, 27 października 2011

Gulasz Cygański

Składniki

1kg pieczarek
2cebule
0,5kg mięsa mielonego
1słoik ogórków konserwowych
0,5kg papryki czerwonej
bułka tarta
1sł.ketchupu
1sł.koncentratu
1,5łyżki musztardy
pieprz,sól



Przygotowanie

Pieczarki umyć ,pokroić jak duże na cztery,następnie dusić do miękkości.Z mięsa mielonego(przyprawić jak na klopsy) zrobić małe kulki i obtoczyc w bułce tartej i usmażyć , dodać do pieczarek wymięszać razem przesmażyć .W tłuszczu na którym smażyło się mięso przesmażyć paprykę pokrojoną w paski i ogórki.Dodać do pieczarek z mięsem,wymięszać.Na koniec dodać sł .ketchupu i koncentrat pomidorowy,musztardę.Doprawić do smaku solą i pieprzem.
                                        SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz