sobota, 15 października 2011

Sałatkawieloskładnikowa

Składniki

1/2 kalafiora

1/2 róży brokułów

20 dkg fasolki szparagowej ( może być mrożona )

1/2 puszki kukurydzy

1/2 puszki zielonego groszku

1/2 puszki czerwonej fasoli

20 dkg brukselki

1 marchewka

sól, pieprz

1 łyżka oliwy z oliwek

sok z cytryny

kiełki rzodkiewki lub soi ( niekoniecznie )





Przygotowanie

Kalafiora i brokuły umyć, podzielić na różyczki i  obgotować w osolonym wrzątku.

Odcedzić.


Brukselkę umyć i ugotować.


Fasolę i marchewkę umyć, ugotować i pokroić.


Kukurydzę, groszek i fasolę odcedzić z zalewy.


Wymieszać oliwę z sokiem z cytryny.


Połączyć  wszystkie  przygotowane  składniki,  przyprawić do smaku  solą i  pieprzem.


Skropić sosem sałatkę i posypać kiełkami.




                                              SMACZNEGO!!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz