Składniki
1kg ziemniakow
1kg kabaczkow (ew.cukinia)
1kg baklazanow
3 duze cebule
2 zolte papryki
1kg pomidorow
pol szklanki oliwy
peczek pietruszki
sol, pieprz, oregano
ser feta
Przygotowanie
Baklzany kroimy w plastry, posypujemy sola, odstawimy na 30min nastepnie pluczemy. Kabaczki, baklazany, cebule, papryki, pomidory kroimy w mniejwiecej rowne plastry. Wszytko ladnie ukladamy w naczyniu zaroodpornym, polewamy oliwa, posypujemy przyprawami, pietruszka. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180st ok 90min.W polowie pieczenia posypujemy pokrojonym w kostke serem feta. W innej wersji polowe pomidorow miksujemy z serem feta i takim sosem polewamy ulozone warzywa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz