czwartek, 6 października 2011

Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki


4 - 5 jajek
10 - 12 pieczarek
cebulka
pieprz
sól
vegeta
łyżka masło
majonez




Przygotowanie

Pieczarki oczyścić, drobniutko pokroić, podsmażyć na maśle. Dodać trochę drobno pokrojonej cebulki. Zostawić do ostygnięcia. Ugotować jajka na twardo, ostudzić, obrać. Przekroić każde wzdłuż na połowę. Wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem. Dodać do wystudzonych pieczarek. Następnie dodać łyżkę majonezu i wymieszać. Doprawić pieprzem i vegetą. Połówki jajek oprószyć sola i pieprzem. Napełniać przygotowanym farszem i układać na talerzu. Udekorować według uznania.

Do masy pieczarkowej można dodać łyżkę posiekanej pietruszki.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz