poniedziałek, 17 października 2011

karpatka na krakersach

Składniki

1 litr mleka
3/4 szklanki mąki pszennej
1/2 szklanki cukru
cukier waniliowy
3 żółtka
kostka masła
budyń śmietankowy
2 paczki krakersów



Przygotowanie

Żółtka , mąkę i budyń rozprowadzić mlekiem resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym wlać rozrobiony budyń i zagotować.Ostudzić.Połowę krakersów rozłożyc na blasze wystudzony budyń zmiksować z masłem i rozsmarować krem na krakersach przykryć drugą połową krakersów wierzch polać polewą czekoladową i wstawić do lodówki.Smacznego.

Można tez kupić gotowy krem"karpatka" i przyrządzić go według przepisu na opakowaniu smakuje równie dobrze.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz