piątek, 14 października 2011

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

Składniki

- Paczka mrożonego szpinaku

- 1 duża cebula

-10 średniej wielkości pieczarek

- 3 łyżki śmietany

- 15 dag sera żółtego

- 3 ząbki czosnku 

- makaron ( ja akurat mam ciemne spaghetti , może być też penne albo świderki)

- przyprawy: pieprz, sól , wegeta

- margaryna do smażenia






Przygotowanie

 

Cebule i pieczarki kroimy, smażymy na 2 łyżkach margaryny, solimy. W między czasie gotujemy makaron.

Do pieczarek dajemy mrożony szpinak , czekamy aż się rozpuści, mieszamy, doprawiamy wegetą i sporą ilością pieprzu.Wyciskamy czosnek przez praskę i dodajemy. 

Dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze przez chwilę.

Na sam koniec sypiemy startym serem.

Zamiast smietany można dodać łyżkę mąki i 1/4 szklanki mleka .

 

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz