wtorek, 11 października 2011

Kurczak po diabelsku

Składniki

Pól szklanki oliwy,
Starta skórka i sok z 1 dużej cytryny,
2 ząbki czosnku,
2 łyżeczki suszonej chilli,
12 porcji mięsa z kurczaka (w żadnym wypadku piersi, bez skóry, każda pokrojona na 3-4 części),
Sól i pieprz,
Natka.





Przygotowanie

Przygotuj marynatę mieszając oliwę, sok i skórkę z cytryny, czosnek, chilli, sól i pieprz. Starannie wymieszaj. Włóż do marynaty kurczaka i wymieszaj. Przykryj folią i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny. Usmaż na grillu lub w piekarniku (200 stopni). Nałóż kawałki kurczaka na 8 szpadek szaszłykowych, posmarowanych oliwą. Piecz 6-8 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz