poniedziałek, 10 października 2011

Nadziewane udka z kurczaka

Składniki


1.udka
2.pieczarki
3.cebula
4.przyprawy:
-sól
-pieprz
-delikat do mięs
5.oliwa





Przygotowanie

1.płuczemy udka i ściągamy z nich skórkę do kostki udka -odcinamy resztę pozostawiając tylko kostkę ze skórką
2.pozostałość mięska kurczaka oddzielamy od kości i kroimy na małe kawałki-smażymy-dodaj przyprawę np delikat
3.pieczarki obieramy i smażymy na patelni (lekko posolić)
4.cebulę pokroić w drobną kratkę i dodać do pieczarek
5.mieszamy wszystkie ze smażone składniki
6.faszerujemy nim skórkę z kurczaka
7.skórkę z farszem połączyć wykałaczką-tak żeby farsz ze środka nam nie wychodził
9.całość udka przyprawiamy
8.tak nadzianego kurczaka wkładamy na 20 minut do rozgrzanego piekarnika i polewamy oliwą co 10 minut



przepyszne   polecam!!!!!!!!



Smacznego życzy inka:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz