sobota, 18 lutego 2012

skrzydełka w miodzie - pyszne bardzo

Składniki

0,5 kg skrzydełek z kurczaczka
3 łyżki oleju
3 łyżki keczupu (pudliszki łagodny jest najlepszy)
1 łyżka majeranku
1 łyżka miodu
1 łyżka maggi lub sosu sojowego
sól
pieprz



Przygotowanie

z wszystkich składników za wyjątkiem mięska zrobić (wymieszać) jednolity sos.
wrzucić skrzydełka i wymieszać. Do lodówy na conajmniej 12 godzin (najlepiej zrobić sobie dzień wcześniej - wieczorkiem)
Na drugi dzień wyciągamy z lodówy i dusimy na patelni do miękkości w miarę potrzeby podlewając niewielką ilością wody, tak by sos nie był za rzadki. W zasadzie powinien prawie całkiem zmienić się w  karmel, ale nie przypalić się.Mnia. Życze smacznego. Pyszne i niebanalne a baalnie proste danko. I co też ważne - niedrogie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz