niedziela, 19 lutego 2012

Sałatka Krabowa Hani

Składniki


1 opakowanie paluszków krabowych
   (mogą być mrożone)
1 puszka kukurydzy 
   pęczek koperku (duży)
2-3 pory tylko ciemne liście
   majonez
   jogurt   
 



Przygotowanie

 Paluszki krabowe pokroić niezbyt drobno (ok. 1cm.)
 odciąć ciemnozieloną część porów dokładnie umyć,
 grubsze liście pociąć wzdłuż na pół,
 pokroić na ok. 1cm paseczki, 
 zalać wrzątkiem na chwilę, żeby pozbyć się tyklko ostrości, a nie jędrności porów
 koperek pokroić
 wymieszać wszystkie składniki razem z kukurydzą
 na koniec dodać majonez z jogurtem (ja dodaję więcej majonezu),
 sól i pieprz do smaku

 Mam nadzieję, że będzie smakowało, wśród znajomych robi furorę,
 jest nazywana sałatką z rabarbaru

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz