Składniki
1 opakowanie paluszków krabowych
(mogą być mrożone)
1 puszka kukurydzy
pęczek koperku (duży)
2-3 pory tylko ciemne liście
majonez
jogurt
Przygotowanie
Paluszki krabowe pokroić niezbyt drobno (ok. 1cm.)
odciąć ciemnozieloną część porów dokładnie umyć,
grubsze liście pociąć wzdłuż na pół,
pokroić na ok. 1cm paseczki,
zalać wrzątkiem na chwilę, żeby pozbyć się tyklko ostrości, a nie jędrności porów
koperek pokroić
wymieszać wszystkie składniki razem z kukurydzą
na koniec dodać majonez z jogurtem (ja dodaję więcej majonezu),
sól i pieprz do smaku
Mam nadzieję, że będzie smakowało, wśród znajomych robi furorę,
jest nazywana sałatką z rabarbaru
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz