czwartek, 2 lutego 2012

Muffinki czekoladowo - wiśniowe

Składniki



Składniki:



125 dag miękkiego masła
100 dag ciemnej czekolady
150 mąki
2 jajka
150 dag cukru
szczypta soli
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
mały słoiczek dżemu wiśniowego (mogą być wiśnie drylowane z lekkim sokiem)




Przygotowanie

Wykonanie:
Roztopić masło, do gorącego wrzucić połamaną czekoladę. Poczekać aż zmięknie i ucierać drewnianą łyżką aż masa będzie gładka. Ubić jaja. Do masy czekoladowej dodać dżem, cukier, sól i ubite jajka. Wymieszać dokładnie i dodać mąke. Nakładac do foremek, blaszki do 3/4 wysokości
Piec ok. 30 minut w 180 st.,sprawdzać patyczkiem czy są dobre;))) Są słodziutkie ale przez wiśnie czuć posmak winny. SMACZNEGO



przepis dostałam od koleżanki



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz