niedziela, 19 lutego 2012

Polędwiczka z warzywami w sosie

Składniki

Polędwica wieprzowa
3 papryki (zielona, zółta, czerwona)
2-3 cebule
2 młode cukinie (małe)
2 gorące kubki knorr serowe
śmietanka
vegeta
curry
pieprz cayene
czosnek mielony
woda
olej




Przygotowanie

polędwice pokroić w długie paski wrzucić na rozgrzany olej doprawić mięso curry, vegetą, pieprzem cayene,czosnkiem podsmarzyć dodać cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć do miękkośći obrać paprykę pokroić w cienkie paski a cukinię w kółka..ze skórką. smażyć aż warzywa będą miękkie. gorące kubki wymieszać z 250 ml wody i śmietany wlać na patelnię..pogotować pare minut i gotowe. Pycha! najlepiej podawać z ziemniakami lub ryżem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz