niedziela, 5 lutego 2012

arbuzowe ciacho

Składniki

1/2 kg.arbuza20 dag biszkoptów1 łyżka alkoholu1 łyżka miodusok i starta skórka z 1/2 cytryny2 łyżki wiórek kokosowych2 łyżki mąki pszennej1 jajko1 łyżeczka cukru pudrusól



Przygotowanie

     Arbuza obrać i pokroić w kostkę,(usunąć pestki)dodać sok i skórkę z cytryny,
     i 3 łyżki wody.Rozgotować na małym ogniu,cały czas mieszając.
     Dodać miód i wiórki,dobrze wymieszać.
     Żółtko ubić z cukrem pudrem,mąkę i na końcu pianę z białek.
     Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem i posypać  pokruszonymi
     biszkoptami,skropić alkoholem.
     Przykryć masą arbuzową a na wierzch wylać piankę biszkoptową.



       Piec 60 minut w temp. 180
      





Przepis pochodzi szybko,łatwo,smakowicie

          

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz