Składniki
1/2 kg.arbuza20 dag biszkoptów1 łyżka alkoholu1 łyżka miodusok i starta skórka z 1/2 cytryny2 łyżki wiórek kokosowych2 łyżki mąki pszennej1 jajko1 łyżeczka cukru pudrusól
Przygotowanie
Arbuza obrać i pokroić w kostkę,(usunąć pestki)dodać sok i skórkę z cytryny,
i 3 łyżki wody.Rozgotować na małym ogniu,cały czas mieszając.
Dodać miód i wiórki,dobrze wymieszać.
Żółtko ubić z cukrem pudrem,mąkę i na końcu pianę z białek.
Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem i posypać pokruszonymi
biszkoptami,skropić alkoholem.
Przykryć masą arbuzową a na wierzch wylać piankę biszkoptową.
Piec 60 minut w temp. 180
Przepis pochodzi szybko,łatwo,smakowicie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz