czwartek, 24 maja 2012

Tort naleśnikowy z owocami

Składniki

Porcja: 479 kcal,
Przygotowanie: 45 minut,
Smażenie: 20 minut,
Dla 4 osób:



3 jajka,
szklanka mąki,
szklanka śmietanki,
szklanka wody mineralnej,
cukier waniliowy,
4 łyżki cukru pudru,
500 g malin,
500 g truskawek,
2 łyżki jagód,
4 łyżki naturalnego jogurtu,
250 g sera homogenizowanego,
listki melisy,
olej,
łyżka masła,
sól.




Przygotowanie

Żółtka roztrzepać z wodą mineralną i śmietanką.
Dodać mąkę wymieszaną ze szczyptą soli, ubitą pianę z białek, cukier waniliowy i stopione letnie masło.
Z ciasta usmażyć 6 grubszych naleśników.

Połowę malin i truskawek zmiksować z 2 łyżkami cukru.
Resztę truskawek pokroić.
Ser zmiksować z jogurtem i pozostałym cukrem.

Naleśniki przełożyć serem i owocami.
Polać owocowym przecierem.
Posypać jagodami.
Udekorować listkami melisy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz