wtorek, 22 maja 2012

Szybko zapiekana fasola

Składniki

Składniki:
25 dkg wędzonego boczku lub dowolnej wędzonej wędlinyok.1 szklanki drobno posiekanej cebulki3 słoiki fasolki w pomidorach1,5 łyżeczki musztardy5 łyżeczek keczupu1/2 łyżeczki ostrej papryki lub chilli1/2 łyzeczki gałki muszkatołowej1/2 łyzeczki oregano lub dowolne ulubioez zioła




Przygotowanie

Przygotowanie:
Nagrzać piekarnik do temperatury 180oC.Pokroic wędlinę w drobną kostkę,włozyć na zimną patelnię,smazyć do lekkiego zrumienienia.Fasolkę wymieszać z cebulką ,tłuszczykiem i skwarkami oraz pozostałymi składnikami.Wlać do zaroodpornego naczynia o pojemności 2 l.Wstawić do piekarnika ,piec bez przykrycia 45 minut.
Mozne dodać np. pomidory,paprykę lub po prostu 10 minut przed wyjęciem z piekarnika posypać tartym serem.Podawać polane keczupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz