wtorek, 1 maja 2012

Kwaśne Zozzole-Protal

Składniki

galaretka:
-Zaparzyć w szklance 2 -3 torebki smakowej owocowej herbaty.
-Dosłodzić słodzikiem do smaku.
-Dodać 2,5 łyżeczki żelatyny i dokładnie energicznie wymieszać.
-Przelać do pojemnika i wstawić do stężenia.



ponadto potrzeba:
-pól łyżeczki kwasku cytrynowego
-łyżka słodzika w proszku.




Przygotowanie

Stężoną galaretkę pokroić w kostkę.
Posypać zmieszaną posypką ze słodzika i kwasku cytrynowego.
I zozzole gotowe i pięknie wykrzywią twoją buzię...ale ile w tym radości i smaku :-)
Voila.


Moja rada:
-nie należy na raz posypywać galaretek w większej ilości, ponieważ kwasek je rozpuści.Więc z umiarem proszę :-)
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz