wtorek, 8 maja 2012

Rafalello

Składniki

Masa


1/2 L.mleka 


4 łyżki cukru


2 płaskie łyżki mąki krupczatki 


2 łyżki kartoflanki


1 kostka masła lub margaryny palmy 


posypka:


1/2 kostki margaryny 


4 łyżki cukru pudru 


20 dag wiórek kokosowych 











Przygotowanie

masę ugotować ostudzić utrzeć z masłem lub margaryną 

posypka:

margarynę rozpuść na patelni dodać cukier puder dodać wiórki kokosowe i lekko zrumienić uważać żeby nie przypalić upiec 2 biszkopty lub 1 duży i przekroić na 2 części 

ciasto + masa + ciasto + reszta masy i na wierzch wiórki kokosowe inaczej posypkę przycisnąć ręką wstawić do lodówki 

polecam ciasto jest bardzo dobre 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz