piątek, 18 maja 2012

Farmerska jasia

Składniki

Składniki na porcję 3-4 os.

1.  paczka boczku wędzonego Morliny
2.  4 jajka
3.  1 cebula
4.   pęczek szczypiorku
5.  puszka groszku konserwowego
6.  pieczarki ok. 50-60 dkg

Sos:

majonez, łyżka musztardy ,sól ,pieprz





Przygotowanie

Boczek i cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na małej ilości oleju ,ponieważ boczek trochę tłuszczu puści.Sposób wysmażenia pozostawiam do wyboru,ja robię dość mocno jest smaczniejsza.Pieczarki pokroić w miarę drobno i usmażyć .Jajka ugotować na twardo i posiekać drobno.Groszek ,jajka ,szczypiorek wymieszać z pozostałymi składnikami.Połączyć wszystkie składniki sosu i dodać do sałatki (pamiętajcie nie przesadzajcie z solą ,ponieważ boczek jest juz słony :)) Odstawić na 20 minut do lodówki żeby się schłodziła będzie smaczniejsza.
Ja podaje jeszcze do niej grzanki z masłem czosnkowym pycha mniam mniam


Pozdrawiam i życzę smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz