sobota, 5 listopada 2011

Serowa babka z ananasem

Składniki

 

4 jajka


15 dag margaryny


1 i 1/2 szklanki mąki


1 szklanka cukru


1 kisiel ananasowy albo cytrynowy


2 łyżeczki proszku do pieczenia


6 plastrów ananasa z puszki


25 dag serka homogenizowanego


lukier (gotowy lub ze swojego przepisu)





Przygotowanie

 

Jajka ubić z cukrem, osobno zmiksować margarynę.  Stale ucierając dodawać ubite jajka i wsypywać porcjami mąkę wymieszaną z kisielem i proszkiem. Dodać serek a na koniec pokrojonego ananasa. Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy. Piec ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wystudzoną babę polać lukrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz