Składniki
około 50 dag krówek
1/2 kostki masła
8 łyżek mleka
kakao (ilośc zależy od tego jak bardzo czekoladowe chcemy te ciasteczka)
6 szklanek płatków kukurydzianych
Przygotowanie
Przepis ten jest łatwy i bardzo szybki w przygotowaniu. Dostałam go od koleżanki, której synek zajada się tymi smakołykami :)
W rondelku podgrzewamy mieszając: masło, mleko, kakao i krówki nie dopuszczając do wrzenia. Kiedy wszystko się rozpuści zdejmujemy z ognia i dosypujemy płatki kukurydziane. Wszystko mieszamy i układamy łyżką (można też zrobic kulki) na papierze do pieczenia. Czekamy aż wszystko ostygnie i wyschnie.
U mnie za mocno nie wyschły bo zostały pożarte :) Dlatego zdjęcie jest z ciasteczkami nie na talerzyku tylko jeszcze w procesie schnięcia :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz