wtorek, 15 listopada 2011

Sałatka z tuńczykiem i paluszkami krabowymi

Składniki

Porcja na 1 osobę:

4 liscie sałaty lodowej
1/4 do 1/2 papryki- najlepiej, aby była różnokolorowa po kawałeczku
1/2 małej cebuli
1/2 puszki tuńczyka w sosie własnym - duże kawałki
4 paluszki krabowe

sos:
4 łyżki jogurtu
1 ogórek kiszony lub konserwowy (powinien być kwaśny lub octowy)
ew. ząbek czosnku (lub mniej) - tak było u Poli42 - ale tutaj nie pasował mi zupełnie, zamiast wzbogacać sałatkę, dominował nad nią, przytłaczając pozostałe smaki
przyprawy



Przygotowanie

Umytą sałatę porwać na kawałki. Na wierzch dać tuńczyka, pokrojone paluszki krabowe, paprykę, cebulę.

Zalać wszystko przygotowanym sosem - składniki sosu zblendować na jednolitą masę.

Odstawić do zmacerowania.

Do wykonania tego przepisu zainspirował mnie przepis diety protal

http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis42678.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz