poniedziałek, 2 kwietnia 2012

Wątróbka drobiowa z pieczarkami

Składniki

60 dkg.małych pieczarek
7 młodych cebulek
40 dkg.małych pomidorów
50 dkg.wątróbki z kurczaka
2 łyżki masła
2 kopiaste łyżki szałwii
sól,czarny pieprz
20 dkg.śmietany



Przygotowanie

Pieczarki przetrzeć szmatką(nie myć),pomidory umyć i przekroić na pół.Wątróbkę umyć,osuszyć i pokroić na dość grube kawałki.
Masło rozgrzać na patelni,podsmażyć na nimpieczarki oraz wątróbkę - obracać.Dodać pokrojoną cebulę i szałwię - smażyć razem przez 2-3 min.przyprawić solą i pieprzem.Następnie całość zalać śmietaną,dodać pomidory i pozostawić na patelni jeszcze jakieś 2 min.Podawać z ryżem lub bagietką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz