Składniki
Składniki na 32 sztuki:
1 Kostka miękkiego masła
5 łyżek kremowego twarożku
1 szklanka mąki
2 łyżeczki cukru
Pół szklanki mielonych migdałów
1 łyżeczka cynamonu
Przygotowanie
Sposób przygotowania:
1. Zmiksuj masło z twarożkiem i cukrem
2. Dodaj mąkę.
3. Zagnieć ciasto, podziel na dwie części, każdą włóż do lodówki na pół godziny.
4. Później rozwałkuj ciasto na cienko i wytnij koło.
5. Wetrzyj w ciasto cynamon i wytnij nożem 16 trójkącików.
Nacinaj ciasto od środka do brzegu :)
6. Na tak przecięte ciasto nałóż mielone migdały.
7. Każdy trójkącik zwiń w rulonik
Ułóż ruloniki na papierze do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do
150 stopni.
Piecz 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz