wtorek, 17 kwietnia 2012

Nadziewane pomidory

Składniki

8 sporych, jędrnych pomidorów
1 puszka groszku konserwowego
1/2 puszki kukurydzy
1 kabanos
kawałek żółtego sera
majonez
sól, pieprz
natka pietruszki





Przygotowanie

Z pomidorów pościnać czubki i łyżeczką wydrążyc miąższ. Wnętrze lekko posolić i popieprzyć.

Farsz I:
Ser żółty pokroić w małą kostkę, wymieszać z odsączonym goszkiem. Przyprawic, dodać 2 łyżki majonezu i doklądnie wymieszać.
Farszem nadziać pomidory. Podawać schłodzone, posypane natką pietruszki.

Farsz II:
1/2 puszki groszku, 1/2 puszki kukurydzy, kabanos pokrojony na małe kawałeczki, przyprawy, majonez - wymieszać i postępowac jak wyżej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz