czwartek, 26 kwietnia 2012

karkówka z ananasem szybka i pyszna

Składniki


0,5 kg karkówki
puszka ananasów
1-2 cebule
parę plastrów sera
majonez
tłuszcz do wysmarowania naczynia




Przygotowanie

Kroimy karkówkę w plastry ok 1 cm, następnie układamy je w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Na każdy kawałek karkówki kładziemy parę kawałków cebuli,następnie krązki ananasów odsączonych z soku,na to plastry sera i po łyżce majonezu na każdy kawałek. Wkładamy do piekarnika na jakieś 45-60 minut w zależności od temperatury i przykrywamy naczynie folią aluminiową. Pyszne i wykwintne danie zarówno na przyjęcie jak i codzienny obiad. Dodatkiem mogą być ziemniaki lub ryż w zależności od upodobań, Polecam wszystkim:) smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz