środa, 25 kwietnia 2012

Pulpety na sposób arabski - szybkie

Składniki

30 dag mielonej jagnięciny lub wołowiny (raczej tłuste)
2,5 łyżki kaszki kuskus
łyżeczka suszonego lubczyku
pół łyżeczki mielonego pieprzu
pół łyżeczki mielonej kolendry
2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę lub zmiażdżone, łyżeczka soli lub 1,5 łyżeczki vegety
pół łyżeczki cukru
1 jajko.



Przygotowanie

Do mięsa dodać pozostałe składniki. Dokładnie wymieszać, pozostawić w cieple na 20 min. Z masy formować kulki wielkości włoskiego orzecha. Gotować w osolonym wrzątku, wrzącym rosole lub innej czystej zupie 10 min od wypłynięcia. Pulpety ugotowane we wrzątku polać dowolnym gorącym sosem do mięs i podawać z surówką, ugotowane w zupie - podawać z zupą. Smacznego

 zdjęcie: aga9999

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz