Składniki
3 szklanki mąki
3 łyzki cukru
1 kostka pamy
5 jaj (osobno bialka i żółtka)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
kakao
owoce (wisnie, agrest...)
POLEWA
2 łyżki palmy
2 łyżki kakao
6 łyzek cukru
2-3 łyżki wody
Zagotować, ostudzić i polać ciasto
Przygotowanie
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, oprócz białek. Białka ubić z jedną szklanką cukru. Ciasto zagnieść, zrobić 3 mniej więcej równe kulki, do jednej dodać kakao. Wstawić do zamrażarki na 30 minut. Kulki trzeć na tarce bądź kruszyć w kolejności:
jasna ciemna owoce ubite białka jasna Piec ok. 40 min. / 180 st.
Polać polewą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz