sobota, 14 kwietnia 2012

Potrawy z jajek

Składniki

18 pieczarek
12 jajek
3 cebulki
3 lyzki oleju
sol i pieprz do smaku
slodka papryka w proszku
natka pietruszki



Przygotowanie

Ugotuj jaja na twardo z dodatkiem soli ( aby nie pękly)...ostudz
Oddziel zoltka od bialek
Cebulę i pieczarki drobno posiekaj i
Usmaz na dosc silnym ogniu
i dodaj sol i pieprz
Odstaw z ognia i dodaj do pieczarek i cebuli  zoltka   oraz posiekaną natke pietruszki
rozetrzyj skladniki ( ja ugniatam widelcem)
Napelnij polowki bialek (jajek) farszem
Polowki poloz  farszem do dolu
Jesli zostanie troche farszu, to poloz na srodku okraglego polmiska, a  poloweczki jajeczek  poloz wokol polmiska
Polej majonezem ( ja lubie  majonez napoleonski)
Posyp   slodką papryką  i natka
Mozesz dekorowac, czym chcesz np. rzodkiewką,  malą kukurydzą z puszki , pomidorem
Wspaniala przekaska  lub danie na stol wielkanocny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz