sobota, 2 czerwca 2012

Ryba po wileńsku

Składniki

500 g filetów z ryby np.mintaj
2 cebule, 2 papryki świeże kolorowe, 4 ogórki konserwowe
Ciasto naleśnikowe:1 jajko, 1 szklanka mleka, 
1 szklanka mąki, sól
Zalewa: 1 szklanka wody, pół szklanki oleju, 
1 koncentrat pomidorowy, 3 łyżki keczupu, 3 łyżki cukru,
 6 łyżek octu, 1 łyżka soli, liść laurowy, ziele angielskie



Przygotowanie

Rybę pokroić na porcje i usmażyć w cieście naleśnikowym. Cebule, papryki i ogórki pokroić w kostkę. W naczyniu układać na zmianę warstwami rybę i pokrojone warzywa. Składniki zalewy zagotować i gorącą zalać rybę.  Odstawić na kilka godzin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz